💚 Siste innspurt - elleville priser 💚 Fri frakt over kr 1000,- 💚 Obs! Ingen returrett

Stoff-fakta

Eco Vero - bærekraftig alternativ til viskose, som er laget av naturlig og fornybart trepulp. Mange av produksjonsingrediensene kan gjenbrukes flere ganger i prosessen og produksjon av eco vero forbruker dermed bare halvparten av energibehov og vannmengde i forhold til vanlig viskose. Bruk av lokale trematerialer reduserer også CO2 utslipp 🌏

Økologisk bomull - ren og fri for skadelige stoffer som påvirker helse og natur. Generelt mer slitesterk og holdbar enn konvensjonell bomull, og har dermed lengre levetid. Den føles også mykere mot huden og er biologisk nedbrytbar.

Viskose / Modal - laget av cellulose fra tre. Holder godt på farge, krøller lite og absorberer fuktighet, slik at plagg i disse stoffene egner seg godt i varmt og fuktig klima (som vi jo har i Norge 😁). Likner på bomull, men må vaskes på lavere temperatur. Føles spesielt mykt og behagelig mot huden.

Elastan / Lycra / Spandex - kjært barn har mange navn.... Svært elastisk syntetisk tekstilfiber som kan strekke seg seks - sju ganger sin egen lengde. Brukes ofte i små mengder sammen med andre fibre for å gi plagg bedre passform og sørge for at de gjenvinner sin form etter bruk og vask.

Tencel / Lyocell - Tencel er det registrerte varemerket til lyocell og er en fornybar ressurs produsert av trepulp fra bærekraftig kilder. Stoffet er kjent for å være silkemykt og lett, og kan derfor brukes av alle - også deg med sensitiv hud. Puster godt og transporterer bort fuktighet fra huden og er 100% nedbrytbart. Svalt som lin om sommeren og varmt som ull om vinteren :)

Polyamid / Polyester - kunstige fibre som kommer fra fossil olje. Ofte blandes andre materialer med polyester / polyamid for å opprettholde farge og gi bedre passform. Stoffene har lang varighet og trenger vanligvis ikke stryking.

Lurex / Metall fibre - uorganisk fiber som ofte brukes som effekttråder (f.eks glitter) i et plagg. 

Akryl - syntetisk fiber som tåler sollys bedre enn andre tekstilfibrer. Kan brukes til å fremstille lette, voluminøse stoffer, spesielt godt egnet til ytterplagg med god varmeisolasjonsevne. Tåler ikke vask på høyere temperatur enn maks 40 grader (mister form og elastisitet).